Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Medium Roast - 100% arabica
Chcete si vychutnat kvalitu mleté kávy jako z kavárnu přímo u vás doma? Pak je čas objevit kávu Jacobs Barista Medium Roast – středně praženou a aromatickou kávu plnou chuti. Díky pomalému pražení za nižší teploty se zrnka řady Jacobs Barista praží rovnoměrně a získávají tak vyváženou a jemnou chuť.
Vůně: středně intenzivní, příjemná, aromatickáChuť: plná aromatická, lehce příjemně nakyslá, , bohatá, vyrovnaná, (lehce pitelná ) "easy to drink", příjemná dochuť Pražení: střední pražení
Rozdílným způsobem přípravy může vyniknout bohatší a výraznější chuť.
UTZ certifikace
UTZ je globální program pro udržitelné pěstování kávy, kakaa, čaje a lískových ořechů. Je založen na Kodexu chování UTZ a poskytuje certifikační standard umožňující soulad s požadavky na pracovní podmínky, správnou zemědělskou praxi a soulad produkce s životním prostředím.
O ZNAČCE
Zažijte jedinečnou sílu magického aroma káv Jacobs. Dejte si šálek kávy, přivoňte si magického aroma a sněte s otevřenýma očima. S Jacobs kávou jednoduše nic není nemožné.
Johann Jacobs založil svůj podnik v německých Brémách již roku 1895 na velmi silném základě, kterým byl prostý sen. Zakladatel značky totiž rozuměl síle kávového aroma, jež dokáže probudit naše dávno zapomenutá přání a rozhodl se splnit si svůj vlastní sen. Tím bylo dopřát jedinečný požitek z kávového aroma Jacobs všem obyčejným lidem. Skrze kávu a její výjimečné aroma se Jacobs snaží toto poselství šířit i nyní.
ZAJÍMAVOST
Káva. Na žebříčku komodit, se kterými se nejčastěji obchoduje, zaujímá druhé místo hned za ropou. Patří k jednomu z nejvíce konzumovaných nápojů v Evropě – překonává tím i pivo a víno. Jak ale tento aromatický nápoj s bohatou chutí zahájil své vítězné tažení světem?
Káva byla údajně objevena v horských oblastech dnešní Etiopie kolem roku 600 až 800 našeho letopočtu. Což hezky vypráví legenda o pastýři jménem Kaldi. Ten si povšiml, že jeho ovce jsou vzhůru a čilé celou noc, když se napasou určitých třešňově červených bobulí. Vyzkoušel je sám na sobě. Byl rázem plný energie. Pastýř o svém objevu pověděl mnichovi z blízkého kláštera. Mnich rozdrtil několik bobulí, zalil je vroucí vodou, a připravil tak první šálek kávy v historii. Vlastnosti nápoje jej natolik udivily, že o kávě vyprávěl ostatním mnichům. Díky kávě mohli zůstat vzhůru a modlit se celou noc. Z kláštera se pak znalost „bohumilého“ nápoje šířila.
Systematicky se káva začala pěstovat až koncem 14. století v jižním Jemenu. Odtud se její obliba rozšířila po celém Arabském poloostrově, zejména díky pravidelným poutím do Mekky a dalších středisek islámského světa, a stala se jedním z běžných nápojů islámské kultury. Se vzestupem Otomanské říše stoupala i její obliba a nezastavila se dodnes.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.